Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
23.01.2019.
11:15 > 15:06
Problemi sa zemljištem na kojem treba da se izgradi novi rasadnik "Gradskog zelenila" doveli su do višemesečnog odlaganja radova i njihovih poskupljenja - zemljište je toliko loše da je moralo da se dodatno obrađuje, što je dovelo do viškova, odnosno dodatnih radova koje preduzeće mora da doplati.
  • komšinica

    24.01.2019 09:16
    Ono što nedostaje svim našim firmama je planiranje koje predstoji realizaciji bilo kog projekta.
    Jedini problem sa tim zemljištem je što je u jednom delu, i to iza pumpe močvarno,Deo gde su napravili upravnu zgradu je godinama bio namenski parking tokom vikenda za posetioce najlon pijace a oni su sami, verovatno da bi podigli kotu, mesecima tu nasipali šut i građevinski materijal.Ispod je čista zemlja, na kojoj su i pre 30 godina bili ukorenjeni topola i kesten.
    Deo gde je divlja deponija je krajnji i mali deo koji je i dalje deponija.
  • Zelena milja

    23.01.2019 17:47
    Koliki je moj deo?
  • Zbrlj

    23.01.2019 17:21
    Boga mu oni Holandezi za dva dana izgradili tunel ispod auto puta i sve uspostavili u normalu ovi nasi kada zapocnu da grade bolje i da nisu....
  • miki

    23.01.2019 17:14
    ... moj golube beli
    joj ne mogu da čitam muka mi
  • Musa kesedzija

    23.01.2019 16:58
    Sladoled
    Koji su ovo lopovi to je neverovatno.Nikad im nije dosta.Ja stvarno ne znam kako smo jos uopste i zivi pored njih.
  • Rasadničar

    23.01.2019 16:56
    @ Miško realista
    „Nema tu toliko puno nasipanja terena za rasadnik jer se radi o biljkama koje neće duboko puštati koren pre nego što budu premeštene na stalno (drugo) mesto.“
    E pa dragi Miško, i te kako ima. Nije biljni materijal u rasadniku mrkva, pa da se izvadi za godinu i opet u istu zemlju ponovo nešto. U rasadnike se biljke „školuju“ (neka Vam neko objasni ovaj rasadnički izraz) i to godinama. Zatim, prodaju se sa busenom i kao odrasle razvijene biljke. Pogledajte svetske rasadnike na netu i videćete da busenovi idu i preke jednog metra! A onda već dolazi do mešanja slojeva. Drugo, nije svakoj biljnoj vrsti pogodno isto zemljište, a ni jednoj ne šut ili šta već ima tamo.

    @ Rotkvarija
    Da za parkove. A za rasadnike?
  • Rotkvarija

    23.01.2019 14:51
    Iskop i zamena tla
    ... su prevaziđeni pre 20 godina.
    Postoje brže, jednostavnije, višestruko jeftinije i učinkovitije metode.
    Ali...koga to zanima...
  • DEDEMOGA

    23.01.2019 14:45
    SVE, MOJ DO MOGA!
    Stručnjaci!!!
  • Miško realista

    23.01.2019 14:39
    Malo fali-mnogo kvari!
    Kupovina zemljišta koje je ranije bilo deponija otpada sa namerom da se tu napravi rasadnik je odlična ideja, to nije problem. Tako se radi svuda u Evropi (a i šire, što bi rekli). Taj teren nije baš najbolji za stambenu izgradnju. Nema tu toliko puno nasipanja terena za rasadnik jer se radi o biljkama koje neće duboko puštati koren pre nego što budu premeštene na stalno (drugo) mesto.
    Problem je za gradske čelnike ugraditi se i prigrabiti lovu za sebe - da lokacija ne bi pripala tajkunima. Živela borba protiv tajkuna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna